Showroom van 1200m2 in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
Nu korting tot 10% met code hk10

Lamsrack met Dijon Mosterd Knoflook Kruidenkorst:

2 lamsracks
1 eetlepel Lamsrub
2 eetlepels Dijon Mosterd
2 kopjes paneermeel
3 tenen knoflook
½ theelepel tijm, vers geplukt (zonder steel)
½ theelepel rozemarijn, vers geplukt (zonder steel)
½ kopje peterselie, geplukt (zonder steel)
¼ kopje olijfolie

Wijze:

1. Stel uw Kamado Joe in op ca. 200 graden. Gebruik een hitteschild om de kamado half direct en half indirect in te stellen. (Directe kant het rooster op het laagste deel van het Divide & Conquer grillsysteem en indirecte kant het rooster op het hoogste deel)
2. Snijd de vetkap en het vlies (elastine) van het lendengedeelte van het rack. (Bewaar de vetkap)
3. Gebruik een keukenmachine om de ingrediënten voor de korst te combineren en vermaal tot ze volledig zijn opgenomen. Zet de machine op lage snelheid, giet langzaam de olijfolie erin. Mix tot het mengsel er een beetje vochtig uitziet. Zet het mengsel apart voor later gebruik.
4. Kruid beide kanten van het lamsvlees en breng vervolgens op smaak met de gereserveerde lamsvetkap. Leg de lamsracks met de presentatiezijde naar beneden op het directe gedeelte van de grill. In 2 minuten dichtschroeien, draai dan om en gril de andere kant. (vergeet niet dat we hier op zoek zijn naar karamelisatie, we zullen roosteren op interne temperatuur nadat we hebben aangebraden, Dijon geverfd en de broodkruimelkorst aangebracht)
5. Nadat de racks zijn aangebraden en gekarameliseerd, haalt u deze van de grill en bestrijkt u de presentatiezijde met Dijon Mosterd. Verpak vervolgens het kruidenbroodkruimmengsel bovenop de Dijon. Plaats de afgedekte rekken aan de indirecte kant. Open de luchtschuif en de damper (bovenzijde) volledig. Kook tot je een interne temperatuur van tussen de 50 graden en 55 graden hebt bereikt en laat rusten waarna de kern nog een aantal graden hoger zal worden.
6. Gebruik een scherp mes en zorg ervoor dat u de korst niet afstoot, snijd het lamsvlees in 2 botdelen en leg het op uw presentatiebord. Genieten!!!

Cookie-voorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid
Wij geven om uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.