Ingrediënten:
½ kopje zoete chilisaus
½ kopje honing
¼ kopje sojasaus
2 eetlepels verse gember
1 el verse knoflook
¼ kopje sesamzaadjes
2 dik gesneden karbonades
2 perziken, in vieren gedeeld en pitten verwijderd
500 gram sperziebonen, bijgesneden
2 el verse basilicum
Zout en zwarte peper waar nodig
Olijfolie waar nodig
INSTRUCTIES
Verwarm de barbecue voor op 225 graden.
Doe de chilisaus, honing, sojasaus, gember, knoflook en sesamzaadjes in een keukenmachine. Verwerk 30 seconden tot een gladde massa. Giet dit in een rvs pan en laat 5-10 minuten opwarmen terwijl je af en toe roert.
Leg de sperziebonen en de helft van je perziken op een snijplank. Snijd de perziken in vieren met een mes. Leg de bijgesneden sperziebonen en de perziken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Leg de karbonades op de barbecue en grill 5-7 minuten aan elke kant tot een interne temperatuur van 62 graden is bereikt.
Grill de perziken en sperziebonen aan elke kant gedurende 3-5 minuten tot ze licht gebrand zijn. Haal van de grill. Giet een beetje van de honing-gembersaus, sesamzaadjes erover.
Bestrijk de karbonades royaal met honing-gemberglazuur en laat ze licht karamelliseren.
Haal de karbonades van de barbecue en leg ze op een snijplank. Laat de karbonades 3-5 minuten rusten.
Leg de gegrilde sperziebonen en perziken op een bord.
Snijd de karbonades in plakjes en leg ze op de sperziebonen en perziken.
Druppel honing-gemberglazuur over de karbonades.
Werk af met basilicum.