Showroom van 1200m2 in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
Nu korting tot 10% met code hk10
Barbecues
Toont 16 van 93 producten
Meer producten laden
Filter

Barbecue, een apparaat om voedsel te garen door te roosteren

Een barbecue is een apparaat waarop voedsel kan worden bereid door het met een hete luchtstroom te garen. Er zijn verschillende warmtebronnen die hiervoor gebruikt worden.

Grill
Een grill is een barbecue waarmee op een rooster direct boven een warmtebron, op hoge temperatuur voedsel geroosterd kan worden. Alleen barbecues die hoge temperaturen kunnen halen zijn in principe geschikt om te grillen. Dit zijn meestal houtskoolbarbecues.

Houtskoolbarbecue
Deze barbecue gebruikt brandend houtskool als warmtebron. Om het houtskool aan te steken, kunnen verschillende middelen worden gebruikt zoals een brander, aanmaakblokjes, gel en andere brandbare vloeistoffen. Het soort houtskool is van invloed op de smaak en derhalve is de keuze hierin zeer belangrijk. De beste houtskool komt van hardhout en is niet overal verkrijgbaar. Houtskool van hardhout haalt hele hoge temperaturen, blijft veel langer branden en laat nauwelijks as achter. De temperatuur is te regelen met controle op de zuurstoftoevoer.

Gasbarbecue
Een gasbarbecue is sneller op temperatuur dan een houtskoolbarbecue, wat vaak als grootste voordeel wordt gezien. Het grootste nadeel is de lage maximale temperatuur. Met houtskool kunnen er veel hogere temperaturen worden gehaald, die nodig zijn om bijvoorbeeld steaks te grillen, of pizza's te bakken. Een ander nadeel is het gemis van smaak. Dit wordt soms opgelost met een systeem waarmee kruiden en of hout boven het vuur kan worden gehouden.

Elektrische barbecue
Ook een elektrische barbecue is snel op temperatuur. Het grootste voordeel van een gasbarbecue is dat deze ook binnen gebruikt kan worden, of op het balkon, aangezien een gasbarbecue zelf geen rook of geur afgeeft. 

Pelletbarbecue
Een pellet is een geperste korrel van biivoorbeeld hout. Een pelletbarbecue heeft een systeem waarbij tijdens gebruik houtpellets in een constante stroom worden toegevoegd aan de brandhaard. De temperatuur van een pelletbarbecue is hierdoor zeer beheersbaar.

Cookie-voorkeuren

Wij gebruiken onze eigen cookies en cookies van derden voor statistische en analytische doeleinden om u de beste ervaring op onze website te bieden.

Meer informatie vindt u in ons cookiebeleid
Wij geven om uw privacy

U kunt uw cookie-voorkeuren instellen door de verschillende hieronder beschreven cookies te accepteren of te weigeren

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet goed functioneren.

Vereist
Voorkeuren

Met voorkeurscookies kan een website informatie onthouden die de manier verandert waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.

Statistieken

Statistische cookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites te volgen. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.